Yaralılardan iki gündür haber yok !

Yaralılardan iki gündür haber yok !

Cizre'de bir bodrum katında 10 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılardan 2 gündür haber alınamıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçlerinin ateşi sonucu yaralanan ve 10 gündür mahsur kaldıkları bir binanın bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen 15 yaralıdan 44 saattir haber alınamıyor. Dicle Haber Ajansı'nın ahberine göre, en son iki gün önce İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşen HDP'li milletvekillerinin irtibat sağlayabildiği yaralılarla o saatten bu yana irtibat kurulamadı. Yaralıları almak için yapılan girişimler ise yine devlet güçleri tarafından engelleniyor. 

Dün aralarında yaralılardan bazılarının annelerinin de bulunduğu 11 kadın, yaralıların bulunduğu Cudi Mahallesi'ne yürümek istemiş, fakat özel harekat polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan kadınlar, binanın dış bahçe kapısına kadar ulaştıklarını anlattı.

Kadınlar yaralıların bodrumunda bulunduğu binanın arka cephesinin tamamen yıkıldığını ön cephesinin ise sadece 2 katının kolanlarının göründüğünü ve evin girişinin moloz yığınları ile dolu olduğunu gördüklerini aktardı. 

Sarıyıldız: Binaya ulaşılamaması durumu yok

DİHA'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise dün yaralıların annelerinin binanın bahçe kapısına kadar ulaştıklarına dikkat çekerek, resmi açıklamalarda iddia edildiğinin aksine binaya ulaşılmaması durumunun olmadığının bir kez daha kanıtlandığını ifade etti. Sarıyıldız, "Anneler dış kapıya kadar gidebilmişler ama devlet güçleri 'hemen dönün' diyerek kendilerini çevirip gözaltına aldı. Oraya ulaşılmaması gibi bir durum yok. Ama binaya çatışmalardan dolayı gidilemiyor iddiasıyla iğrenç bir mizansen ortaya koyuluyor. O anneler oraya kadar çocuklarını çıkartmak için ulaştılar ama yine engellendiler. Orada insanlar şu an ölüme terk edilmiş durumda" dedi.

Yaralıların çıkartılması ve tıbbi müdahale için Cizre'ye girmek isteyen TTB ve SES üyesi 14 gönüllü sağlık emekçisinin ilçeye girişleri de Valilik kararı gösterilerek iki kez engellendi. Sağlıkçıların Bakanlık yetkililerine bir kez daha ilettikleri taleplerine yanıt alamamaları halinde bugün yeniden Cizre'ye girmek için Midyat'tan yola çıkacakları öğrenildi. 

Yaralılardan Dersim Aksoy, Feride Yıldız, Mehmet Yavuzel ve Rohat Aktaş'ın Nusaybin'in Girêmîra Mahallesi'ndeki direniş nöbetinde olan aileleri ve HDP milletvekillerinin de yaralılara ulaşmak için önümüzdeki saatlerde Cizre'ye doğru yola çıkacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.