Yaralılara ambulans yerine zırhlı araçtan 'teslim ol' çağrısı

Yaralılara ambulans yerine zırhlı araçtan 'teslim ol' çağrısı

Cizre'de aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin mahsur kaldığı ve 9'unun yanarak can verdiği binanın etrafının zırhlı araçlarla sarıldığı ve araçlardan yaralılara "Teslim olun" çağrısı yapıldığı belirtildi.

Bir binanın bodrumunda 14 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralıların bulunduğu Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bir başka evin bodrumunda da 37 yaralının olduğu ortaya çıkmıştı.

37 yaralının bulunduğu evin üst katlarında top atışları nedeniyle çıkan yangında 9 yaralı yanarak yaşamını yitirdi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, binada bulunanlardan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, binanın etrafının zırhlı araçlarla çevrildiğini ve kapının önüne kadar gelen panzerden kendilerine "Teslim olun aksi halde olacaklardan siz sorumlusunuz" şeklinde anonslar yapılmaya başlandığını söyledi. 

İçinde bulundukları binada yaralılardan başka kimsenin olmadığını ve silahlı kimsenin de olmadığını belirten Tunç, "Binada silahlı kimse yok. Burada bizi infaz etmek istiyorlar. Bir katliam yapılmak isteniyor" dedi.

Dün akşam saatlerinde Cudi Mahallesi'nde bir başka evin bodrum katında da aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin bulunduğu ve binanın üst katlarında top atışları nedeniyle yangın çıktığı bilgisine ulaşılmıştı.

Yangın haberinin ardından bölgeye Cizre Belediyesi tarafından itfaiye ekipleri gönderilmek istendi fakat itfaiye ekipleri emniyet tarafından "Bölgede çatışma var" denilerek, geri çevrildi. Sabah saatlerinde ise binada bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, bodrumda bulunan yaralılardan 9'ununun yanarak can verdiğini açıkladı. 

Binanın bodrumunda yangının son bulduğu fakat binanın 4'üncü katından hala dumanlar yükseldiği de gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.