Yaralılar Cizre ve Silopi'yi anlattı: 'Canımızı zor kurtardık'

Yaralılar Cizre ve Silopi'yi anlattı: 'Canımızı zor kurtardık'

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 16. gününü geride bırakırken, Cizre ve Silopi de çatışmanın ortasında kalarak yaralananlar konuştu.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 16. gününü geride bırakırken, Cizre ve Silopi de çatışmanın ortasında kalarak yaralananlar Radikal’den İdris Emen'e konuştu.

Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi gören, Suat Erşin, ‘’Cizre’de yasağın 10.uncu gününde evimin bulunduğu sokakta çatışma çıktı. Ne olduğunu anlamadan sağ omzuma ve sırtıma birer kurşun isabet etti’’ dedi. Silopi’de telefonunu şarj etmeye çalışırken vurulduğunu söyleyen Hasan Uysal ise, ‘’Silopi tam bir savaş yeri. Elektrik ve su yok. Koluma iki kurşun isabet etti. O kurşunlar göğsüme de isabet edebilirdi. Canımızı zor kurtardık’’ dedi.

HELİKOPTERLE HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce ailesinin Şırnak’a taşındığını, ancak kendisinin eşiyle beraber Cizre’de kaldığını söyleyen Suat Erşin vurulma anını, ‘’sokağa çıkma yasağı sırasında sadece ben ve eşim Cizre’de kalıyorduk. Hasta olan amcamı ziyaret etmek için evden çıktım. Sokağın başındayken Silah sesleri gelmeye başladı. Ne olduğunu anlamadan sağ omuzuma ve sırtıma birer kurşun isabet etti. Yere yığıldım. Çevredeki vatandaşlar beni hastaneye kaldırdı. Bir gece Cizre Devlet Hastanesi’nde kaldım. Orada koşullar yetersiz kaldığı için ertesi gün helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesi getirildim’’ sözleriyle aktardı. Cizre’de sokağa çıkma yasağına rağmen halkın ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıktığını söyleyen Erşin, ‘’bazı aileler Cizre’yi terk etti. Ama çatışmaların bulunduğu mahallelerde hala çok insan var. Biz oradayken zorunlu olarak ihtiyaçlarımızı gidermek için vurulmayı göze alarak sokağa çıkıyorduk’’ dedi.

‘VURULDUĞUMU HİSSETMEDİM’

Silopi’de sokağa çıkma yasağının 6. Gününde çıkan bir çatışmanın ortasında kaldıktan sonra koluna iki kurşun isabet ettiğini söyleyen Hasan Uysal ise o anları, ‘’çatışmalardan dolayı mahallenin bütün elektrik direkleri devrilmişti. Elektriğimiz yoktu. Şarjım bitti için kimseyi arayamadım. Bir komşumuz jeneratör kullanıyordu. Telefonumu şarj etmek için komşuma gittim. Kapının önünde bulunan jeneratörün prizine telefonumu taktıktan sonra sol koluma bir kurşun isabet etti. O an vurulduğumun farkında değildim. Başımı kaldırıp çevreme baktığımda sağ omuzuma bir kurşun daha isabet etti. Kaçarak bir eve sığındım. Daha sonra ambulansla buraya getirildim’’ sözleriyle aktardı. Kardeşlerinin hala Silopi’de kaldığını söyleyen Uysal sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ Silopi tam bir savaş yeri. Elektrik ve su yok. Koluma iki kurşun isabet etti. O kurşunlar göğsüme de isabet edebilirdi. Canımızı zor kurtardık’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.