Yaralı tutuklu Sibel Çapraz için imza kampanyası

Yaralı tutuklu Sibel Çapraz için imza kampanyası

TİHV, Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Çapraz için 'cezaevinde kalması uygun değildir' raporu vermişti. Yaralı halde cezaevinde olan Sibel Çapraz için imza kampanyası başlatıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan "gürültü protestosu" sırasında vurulan ve daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz'ın ailesi "duyarlılık çağrısı" yaptı. Ardından change.org üzerinden "Sibel Çapraz'a Özgürlük" çağrısıyla imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya destek olmak için  "Sibel Çapraz'a Özgürlük" linkini tıklayabilirsiniz

Yaklaşık 15 ameliyat geçiren ve henüz 4 ameliyat daha olması gereken Sibel Çapraz'ı İzmir'de kaldığı cezaevinde ziyaret eden abisi Necip Çapraz, kardeşinin kaldığı cezaevi ortamının sağlığı açısından uygun olmadığını savunarak şunları söyledi: “İzmir Menemen R tipi cezaevine sevk edilen kardeşim Sibel'i önceki gün ziyaret ettim. Kendisi de zor şartlar altında olduğunu söyledi ve sevk edilerek üçüncü kez mağdur edildiğini söyledi. Aile olarak biz de mağdur ediliyoruz. Kardeşimin durumu daha vahim hâle gelmeden sorumlu mahkemenin yaşam hakkının kutsallığına riayet etmesini bekliyoruz” dedi.

Kampanyaya destek olmak için  "Sibel Çapraz'a Özgürlük" linkini tıklayabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.