Yaralı Paksoy, yaşamını yitirdi iddiası

Yaralı Paksoy, yaşamını yitirdi iddiası

Cizre Belediyesi'ne ait ambulansla alınan 1 cenazenin 4 gündür yaralı halde mahallede bekletilen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy'a ait olduğu iddia edildi. HDP'li Sarıyıldız, Paksoy ailesinin teşhis için hastaneye gideceğini aktardı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hayatını kaybeden 1 kişinin cenazesi Cizre Belediyesi'ne ait ambulansla Nur Mahallesi'nden alınarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. DİHA'nın haberine göre, cenazenin 14 Ocak'ta vurularak yaralanan ve ambulansın girişine izin verilmediği için mahalleden alınmayan 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy'a ait olduğu iddia edildi. 

Sarıyıldız: Cenaze Paksoy'a ait olabilir

Ancak konuya ilişkin bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sabah saatlerinde Paksoy'un yaralı olarak bekletildiği yere ambulans gönderdiklerini, ambulansın ise gittiği bölgeden Paksoy'un yaşlarında olan bir gence ait cenazeyi Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verdi.

Sarıyıldız, "Cenazeye ilişkin ambulans personelinden bilgi aldık. Eşkal cenazenin Paksoy'a ait olduğu yönünde. Ancak tam olarak emin olmak için cenazenin teşhis edilmesi gerekir" dedi. 

Cenazenin teşhisi yarın yapılacak

Cenazenin Paksoy'a ait olup olmadığına ilişkin teşhis etmek için amca Nadir Paksoy Cizre Devlet Hastanesi'ne gitmek istedi. Ancak Paksoy'un polis ateşi nedeniyle hastaneye gidemediği belirtildi. 

Cenazenin otopsi işlemleri için yarın Şırnak Devlet Hastanesi'ne gönderilmesi bekleniyor. Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan Paksoy'un anne babasının ise yarın teşhis için kente gideceği bildirildi.

AİHM tedbir kararı verdi

4 gün önce yaralanan Paksoy'un aile avukatı Nuray Özdoğan ise Paksoy'un hastaneye kaldırılması için 2 gün önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuştu. Yapılan başvuruyu değerlendiren AİHM, başvurucunun yaşam ve fiziksel bütünlüğünün korunması için tüm tedbirlerin alınması ve uygulanmasına ilişkin tedbir kararı verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.