'Yaptığına bakmıyor, tarihi bilmeden eleştiriyor'

'Yaptığına bakmıyor, tarihi bilmeden eleştiriyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Lozan ile ilgili sözleri hakkında, "Süleyman Şah türbesini bile kaçırdılar. O topraklar bize aitti. Yaptığına bakmıyor, tarih bilmeden tarihi eleştiriyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Lozan sözleşmenin hangi koşullarda imzalandığını gördük. Burada imzalanan anlaşma, Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımıdır. Artık Ankara’yı bütün dünyaya tanımaktadır. İnönü geldi, burada oturdu. Ancak Lozan’ın önemini hala kavrayamıyorlar. Bilmeyenler var. Lozan’ı öğrenmek isterseniz Atatürk’ün Nutuk kitabının 50 sayfasını okusunlar, o günün şartlarını öğrenirler.”

“İnönü’ye biri sormuş, ‘sen bizi ekmeksiz bıraktın, ekmeği karneye bıraktın’ demiş. İnönü ise, ‘evet ekmeği karneye bağladım, ama hiçbir çocuğu yetim bırakmadım’ demiş. Onlar savaşın ne olduğunu biliyorlardı. Buyurun bakın Suriye’ye. Süleyman Şah türbesini bile kaçırdılar. O topraklar bize aitti. Yaptığına bakmıyor, tarih bilmeden tarihi eleştiriyor. Benim ağrıma giden o. Hani bir adam tarihi bilmez, ama bilenden öğrenir. Çağırır tarihçileri, bilgi sahibi olur. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Öğreneceksin, soracaksın, konuşacaksın.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.