Yangın rüzgarın etkisi ile yayılıyor

Yangın rüzgarın etkisi ile yayılıyor

Kumluca'da gece saatlerde kısmi olarak kontrol altına alınan orman yangını rüzgarın etkisi ile tekrar başladı. Yangın 3 mahalleyi tehdit etmeye devam ediyor.

Antalya'nın Kumluca İlçesi Erentepe Mahallesi'nde dün başlayan ve geç saatlerde kontrol altına alınan orman yangını sabaha karşı yeniden başladı. Şimdiye kadar 100 hektardan fazla bir alanın zarar gördüğü yangında 13 ev ile zeytin, portakal ve nar bahçeleri ve sera alanları da zarar gördü. Yapılan çalışmalara rağmen söndürülemeyen yangın nedeniyle Kumluca- Antalya karayolu trafiğe kapatılırken, yangın Kumluca'daki 3 mahalleyi daha tehdit etmeye başladı. 

Yangına 3 yangın söndürme uçağı, 9 helikopter, 42 arazöz ve 80 itfaiye 500 orman işçisiyle müdahale edilirken, rüzgarla birlikte yangın kontrol altına alınamadığı öğrenildi. Rüzgarın etkisi ile birlikte daha fala yayılan yangın Erentepe ve Belen mahallelerinin ardından Toptaş, Sarıkavak ve 50'nci Yıl mahallelerini de tehdit ederken, yangının 300 hektarlık alanda etkili olduğu bildirildi.

Yerleşim yerlerinin yanı sıra tarım alanlarını da tehdit etmeye devam eden yangında yer yer itfaiye ekiplerinin müdahale sırasında rüzgarın ters esmesi ile yangının ortasında kaldı. Çevredekilerin yardımı ile kurtarıldıkları öğrenilen itfaiye çalışanlarına sağlık ekipleri müdahalede bulunurken durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Devam eden yangının rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadığı öğrenilirken, çalışmaların devam ettiği ancak kontrol altına alınabilmesi için rüzgarın şiddetinin düşmesi gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.