Vodafone Arena’nın açılışı taraftarsız yapıldı

Vodafone Arena’nın açılışı taraftarsız yapıldı

Beşiktaş camiası, tamamlanmasını büyük heyecanla beklediği yeni stadı Vodafone Arena’ya kavuştu. Ancak stadın resmi açılış töreninde taraftarlar değil, siyaset ve iş dünyasından isimler vardı.

3 yıldır süren bir çalışmanın ardından tamamlanan Beşiktaş’ın yeni stadyumu Vodafone Arena, resmen açıldı.

Stadyumun resmi açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, Futbol Federasyonu yönetimi, kulübün divan kurulu üyeleri de katıldı.

Ancak resmi açılışa taraftarlar alınmadı. Adı konmasa da çArşı ile hükümet arasında Gezi Direnişi dönemi yaşananların bu kararda etkili olduğu biliniyor.

Erdoğan ve Davutoğlu’nun açıklamaları

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “İstiyoruz ki bu statlar sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.