Vıp Dinleme İddiasıyla Operasyon: 45 gözaltı

Vıp Dinleme İddiasıyla Operasyon: 45 gözaltı

Ünlü işadamları ve gazetecilerin telefonlarını dinlediği iddia edilen 45 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çok sayıda ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı dinledikleri iddia edilen istihbaratçılara yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında Ali Koç, Mustafa Süzer, Ferit Şahenk gibi işadamlarının ve Uğur Dündar, Tufan Türenç, İsmail Küçükkaya, Can Dündar gibi gazetecilerin bulunduğu 59 mağduru sahte evraklarla ilişkilendirip dinledikleri ileri sürüle  eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personelleri hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

FETHULLAH GÜLEN DE ŞÜPHELİLER ARASINDA

Soruşturma çerçevesinde 45 şüpheli için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. 28 kişi hakkında gözaltı kararı alınırken, başka suçlardan tutuklu aralarında eski emniyet müdürleri  Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 16 şüphelinin ifadesinin alınacağı ve 45. şüphelinin ise Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, ünlü işadamı ve gazetecileri suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.