VGC: TİB'in erişim yasakları biran önce kaldırılmalı

VGC: TİB'in erişim yasakları biran önce kaldırılmalı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, aralarında Yüksekova Haber sitesinin de bulunduğu birçok haber sitesine konulan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

VAN - Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, (VGC) aralarında Yüksekova Haber’in de olduğu çok sayıda haber sitesine erişim engelinin konulması ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: “Ülkemizde son zamanlarda gelişen ve tüm toplumu üzüntüye boğan şiddet olaylarını üzülerek takip etmekteyiz. Bu bağlamda uzun zamandır yürütülen çözüm sürecinin tıkanmaması ve barışın sağlanması en büyük arzumuzdur. Son süreçte yaşananlar barışın ne kadar elzem olduğunu ortaya koymaktadır. Barışa giden yolda ve normalleşme sürecinde gazetecilerin ve kurumlarının büyük bir rol üstlendiğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle aralarında Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ne üye gazeteci arkadaşlarımızın çalıştığı kurumların internet sitelerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 25.07.2015 tarihinde 5156 sayılı kanun uyarınca erişim yasağı uygulanmıştır. Ülkemizin geçtiği zor süreçte gazeteciliğin ve gazetecilerin öneminin bilinmesini ve konuda basın yasaklarının bir kez daha gözden geçirilmesi ve uygulanan erişim yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca basın özgürlüğünün klişeleşmiş sözlerden ibaret kalmamasını ve gerçekte yaşam bulmasını temenni ederiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.