Vergi affı mı geliyor?

Vergi affı mı geliyor?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi affının asla söz konusu olmadığını ancak geçen yıl hayata geçirilen yapılandırmanın yürürlüğünün devam ettiğini ifade etti.

Kamuoyunda son dönemlerde artan vergi affı ile ilgili bir beklentiye ilişkin konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Böyle bir çalışmamız yok. Ama bazen vergi affı kavramının içerisine yeniden yapılandırmada konuşuluyor. Biz bu yeniden yapılandırmayı biz geçen sene zaten yaptık" dedi.

Ağbal şöyle devam etti:

"Şu anda uygulanmakta olan bir yeniden yapılandırma kanunu zaten var ve biz bu uygulamaya devam ediyoruz. Dolayısıyla biz bu anlamda herhangi bir şekilde vergi affı düzenlemesi veya şu anda uygulanmaya devam edilen ve yapılandırma kanunu varken yeni bir yeniden yapılandırma kanunu gibi bir şeyin yapılması doğru olmaz. Kamuoyunun böyle bir beklentiye girdiğini düşünmüyorum. Bazen bununla alakalı haberler yapılıyor. Bana bu konuda hiçbir talep gelmiyor. 2014 Ağustos'ta biz bu kanunu yaptık vatandaşlarımız bu kanunun için müracaat etti. Dolayısıyla bunun uygulamasının hem SGK primleri itibariyle hem vergi ödemeleri itibariyle devam ediyoruz. Bir kamuoyu genel beklentisi olduğunu da açıkçası düşünmüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.