VEDAŞ: Yüksekova'da 11 Milyon TL hasar meydana geldi

VEDAŞ: Yüksekova'da 11 Milyon TL hasar meydana geldi

Vedaş Hakkâri İl Müdürü İsmail Özdemir, 13 Mart'ta ilan edilen ve şehrin harabeye döndüğü çatışmalarda enerji nakil hatlarında 11 Milyon TL civarında hasar meydana geldiğini belirtti.

ÖMER OĞUZ - ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle başlayan operasyon ve çatışmalarda, enerji nakil hatlarında büyük hasar oluştu. İlçenin 7 mahallesinde hasar gören enerji nakil hatlarının yenilenmesi için VEDAŞ ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

VEDAŞ Hakkâri İl Müdürlüğü ile yüklenici firma ekipleri, İpek yolu üzerindeki atölyede elektrik direklerini hazırlarken, söz konusu direkler mahallere götürülerek kuruluyor.

i-1-20160926124232.jpgÇalışmalar hakkında bilgi veren il  VEDAŞ Hakkâri İl Müdürü İsmail Özdemir, ilçenin 7 mahallesinde hasar gören enerji nakil hatlarının yeniden onarıldığını belirterek, "Çevre ve Şehircilik ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) heyeti ilçede yaptıkları inceleme sonucu elektrik şebekelerinde 11 milyon hasar tespiti yaptık.11 milyon liralık bir yatırımımız var, yıkılan 7 mahallede çalışmalarımız sürüyor. Biz şuan bulunduğumuz hattın tamamını bitirdik. Yaklaşık olarak 60-70 personel ile bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her bir mahallenin çalışan ekibi farklıdır, hedefimiz Aralık ayının başında çalışmalarımız yüzde  90’ını bitirmektir. Yıkılan mahalleler ile birlikte şehir şebekesine de güç verecek şekilde tasarlanmış, tamamen mastır planına uygun bir şekilde çalışmalarımız yürütülüyor" dedi.

i-2-20160926124232.jpg
i-3-486.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.