Vatandaş ucuz balık için bekleyecek

Vatandaş ucuz balık için bekleyecek

Balıkçılar, hava şartları ve 4-5 aydır yapılan avlanma sonucu azalması sebebiyle şu an balık fiyatlarının yüksek olduğunu, ucuzlaması için biraz beklenmesi gerektiğini bildirdi.

Babaeski ilçesinde balıkçı dükkanı bulunan Atilla Şener, deden kalma balıkçılık işiyle uğraştığını söyledi. Şener, “Fiyatlar yükseldi, barbunlar çok yükseldi, çinekop, sarıkanatlar kilogramı 50-60 TL’den gidiyor. Normal çinekop 30 TL kilo fiyatı gidiyor. İstavritler 15-20 arasında gidiyor, hamsiler 10 TL’den başlıyor 20 TL’ye kadar hamsi var. 10 TL hamside normal. 1.5 ay önce hamsinin fiyatı 5 TL idi çünkü bolluk vardı. Karadeniz'de şu anda fazla balık yok. 4-5 aydan beri avlanma var. Türkiye nüfusu 70 milyon. Denizdeki balıklar, koca İstanbul'a yetmiyor. 3 tarafımız denizlerle kaplı ama hamsi Ege ve Akdeniz'de çıkmıyor. Türkiye'de Karadeniz ve Marmara olmayacak olsa doğru düzgün balık yiyemezsin. Hamsi, Ege ve Akdeniz'de çıkmıyor. Çıkmış olsa o zaman 2 TL'ye yerdik. Sadece Karadeniz ve Marmara da hamsi çıkar” dedi.

Şener, "Soğuk etki etti fakat şu an balığı bulamıyorlar, soğuk olsa bile balık yok. Şu anda çinekobun bol olduğu zaman yok.. İnşallah balık ucuzlayacak, umudumuz o. Biraz da şu sıralar ay aydınlığı var. Bir hafta sonra havalar düzelir. Vatandaş en çok hamsiyi tercih ediyor. Bu sene mezgit çok satıldı. Çinekop çok güzel satılıyor fakat fiyatı daha uygun olsa daha fazla satılacak. Fiyat 15 TL'ye düşse çok iyi. Şuan da 30 TL'ye satıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.