Varto'da Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi

Varto'da Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi

- Muş’un Varto Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ekipleri, ilçede gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetiminde ele geçirdiği tarihi geçmiş ürünleri imha etti.

MUŞ - Denetimlerde son kullanma tarihi geçen ürünlerin satılmaması, gıda satışı ve üretiminin hijyenik ortamda insan sağlığına zarar vermemesi şartlarını göz önünde bulunduran ekipler, toplanan ürünleri ilçe çöplüğünde imha etti. İlçede düzenli bir şekilde gıda denetimleri yaptıklarını ve hassas davrandıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Saadettin Taşkesen, gerekli cezai işlemleri uyguladıklarını söyledi. Bakanlık izni ve tarihlere dikkat edilmesi konusunda iş yerlerini uyardıklarını ifade eden Taşkesen, "Gıda kontrol ekiplerimizce 2014 yılı içerisinde gıda satış ve gıda toplu tüketim yerlerinde yapılan rutin denetimler sırasında ele geçirilen tarihi geçmiş ya da Bakanlıktan üretim izni olmayan muhtelif gıda maddeleri imha edilmiştir" dedi.

"170 GIDA SATIŞI YAPAN İŞ YERLER, 130 KEZ DENETLENDİ"

2014 yılı içerisinde ilçede bulunan 170 gıda satışı ve toplu tüketim yapan iş yerlerinin 130 kez denetlendiğini kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Taşkesen, “İlçe dahilinde bulunan toplam 170 gıda satış ve toplu tüketim yerinin 2014 yılı içerisinde 130 kez denetlendik. Denetimler esnasında ise miadı geçmiş, esvabı bozulmuş ya da bakanlık üretim izni olmadan satışı yapıldığı tespit edilen gıda maddesine el konularak imha edildi. Denetimlerimiz aynı şekilde titizlikle yapılacak. Gıda satışı yapan esnaflarımızın özellikle miadı geçmiş, esvabı bozulmuş ya da bakanlık üretim izni olmayan gıda satışı yapmamaları ve toptancılardan alınan mallarda da dikkatli olmaları tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“YAPILAN DENETİMLERİ BİR ÜST KURULA RAPOR ŞEKLİNDE SUNUYORUZ

Yapılan denetimler hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve İlçe Hayvancılık Müdürü Taşkesen, “Ekiplerimiz, her ayın 1 ile 5’i arasında gıda üreten ve gıda satışı yapan yerleri denetliyor. Yapılan denetimleri bir üst kurula rapor şeklinde sunuyoruz. 1 Ocak 2014’ten bugüne kadar neredeyse gıda üretimi ve satışı yapan Varto esnafı ve köyler dahil olmak üzere yaklaşık yüzde doksanı kayıt altına alındı. Bu kayıtlar bizde mevcut biz bunları takip ediyoruz. Son bir senedir kontrol ettiğimizde, geçen seneden bu yana gıda üreten ve gıda satışı yapan yerlerde temizlik ve hijyen açısından büyük gelişmeler var. Özellikle kamu kurumlarında özel yemek firmalarında çok büyük sıkıntılar vardı. Şimdi o tablolarla karşılaşmıyoruz. Onlarda bu uyarıları dikkate aldı” şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.