Vanlı Öğrenciler ‘Engel’ Tanımadı

Vanlı Öğrenciler ‘Engel’ Tanımadı

Van Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, tüm engelleri aşarak okullar arası spor müsabakalarında voleybol branşında 3 yıl üst üste Türkiye birinciliğini elde etmeyi başardılar.

Fiziki ve bedensel engelleri tanımayan öğrenciler, birinci oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, eğitim camiası ve spor camiası başta olmak üzere tüm duyarlı hayırseverlerden işaret diliyle kendilerine spor salonu yapılmasını istediler.

Açıklamalarda bulunan okulun beden eğitimi öğretmeni Ahmat Çavla, “Okul sporları kapsamında düzenlenen işitme engelliler voleybol turnuvalarında 3 yıldır üst üste birinci oluyoruz. Türkiye şampiyonu olarak ilimize kupa kazandırıyoruz. Bu başarımızda okul idaresinin, öğrencilerimizin özverili çalışmalarının çok büyük bir katkısı var. Süreç içerisinde bizler bayağı çocuklarımızla ilgilendik. Onlar da bu konuda çok büyük bir emek sarf ettiler. Son üç yılda bizler 2014 yılında Aydın ilinde, 2015 yılında Aksaray ilinde bu yıl da Antalya ilinde düzenlenen müsabakalarda oynamış olduğumuz bütün müsabakaları kazanarak Türkiye birincisi olduk. Bizim buradaki asıl amacımız ortaokul öğrencisi olan bu öğrencilerimizin liseye geçtiklerinde de bunu üstüne bırakarak en azından kulüp düzeyinde ve ya mili takım düzeyinde belli başarılar elde ederek, bu çocukların aynı zamanda ekonomik özgürlüklerini de kazanmalarını sağlamaktır. Bununla ilgili olarak bizlerin bir spor salonu talebimiz var. Okulumuz bünyesinde kendimizin kullanabileceği bir salonumuz olursa biz bu başarılarımızın üstüne daha fazlasını bırakırız inşallah. Hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde başarılar elde etmek için iddialıyız. Çocuklarımızda bu potansiyel, bu ışık var. Bunun için bizler destek bekliyoruz” dedi.

Teorik derslere göre kendilerinin daha avantajı olduklarını söylen Çavla, “Teorik derslere göre bizimki uygulamalı olduğu için daha avantajlıyız. Ama bizler hareketleri gösterirken belirli problemler yaşıyoruz. Koordinasyon problemi ve çocukların reaksiyonlarıyla ilgili sorunlarımız oluyor. Ama uzun vadeli çalışmaya yaydığımızda çok ciddi bir problemimiz olmuyor. Çocuklarımız ellerinden geleni yaptıklarında ise başarı kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra aldıkları kupa ile poz veren işitme engelli öğrenciler hep birlikte işaret diliyle kendileri için spor salonu istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.