Van’da nohut hasadı başladı

Van’da nohut hasadı başladı

Van’da alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl içerisinde 5 ilçede, bin 200 dönümlük alana ekilen nohutların hasadına başlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında yıl içerisinde 5 ilçede, bin 200 dönümlük alanda ektiği nohutların hasadına başladı.

“Nohut Yetiştiriciliği” projesi kapsamında 16 bin kilogram nohut ekimi yapan belediye, proje kapsamında bin 200 dekar alana nohut ekimi yaptı. Demostrasyon (deneme) amaçlı VOTAŞ arazisinde bulunan nohutların hasadı için başlatılan çalışmaya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve çok sayıda kişi katıldı.

Tarımsal Daire Başkanı Şerif Kayalık, 2016 yılının Dünya Baklagil Ürünleri Yılı olarak belirlendiğini, hızla artan nüfusun beslenme ihtiyacının karşılanması amacıyla nohut, mercimek ve fasulye gibi bakla ürünlerin ekim alanlarının arttırılması için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Kayalık, demostrasyon alanında 5 dekarlık nohut ekimi için 110 kg tohumluk kullanıldığını ve gerek gübre kullanımı gerekse kimyasal mücadele yapılmaksızın verim aldıklarını bilgisini paylaştı.

Ardından eşbaşkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya tarlada çalışan emekçilerle birlikte nohut hasadı yaptı. Belediye, kısa bir süre sonra diğer ilçelerde ekilen nohutların da hasadına başlayacak.

a1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.