Van'da bin 50 eğitim emekçisine grev soruşturması

Van'da bin 50 eğitim emekçisine grev soruşturması

Eğitim- Sen Van Şube üyesi bin 50 eğitim emekçisine, Ankara ve Cizre'deki ölümler sonrası yapılan grevlere katıldıkları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

VAN - Eğitim-Sen Van Şube üyesi bin 50 eğitim emekçisine, Ankara ve Cizre katliamları protesto için 12-13 Ekim ile 29 Aralık tarihlerinde yapılan grevlere katıldıkları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, soruşturmalara ilişkin konuşan Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Türkiye ve bölgede yaşananlara sessiz kalmamak ve Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek için katıldıkları eylemler ile ilgili haklarında soruşturma başlatıldığını söyleyerek, "Ülkenin bir bölümünde savaş politikaları almış başını gidiyor. Bizde buna karşı tepki olmak, demokratik taleplerimizi ifade etmek için bir eylem yaptık. KESK olarak da yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz" dedi. 

'Yıldırma politikalarının bir parçası'

Geçmişte de bu ve benzeri eylemlere katıldıklarını söyleyen Sayyiğit, söz konusu soruşturmaların yıldırma politikalarının bir parçası olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "Anayasal olarak da kabul edilen bir hak için hakkımızda soruşturma açılması baskı ve sindirme politikalarının bir parçasıdır" diye konuştu. 

'Yılmak yok, yola devam'

Sayyiğit, "Sadece Van'da 4 binin üzerinde üyemiz var. Bu soruşturmalarla bizi zayıflatmaya çalışıyorlar" dedi. Soruşturma kapsamında 6 Şubat'ta başlayan ifade işlemlerinin halen sürdüğünü söyleyen Sayyiğit, baskılar karşısında geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, "Yılmak yok, mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.