Van'da 12 kişinin öldürülmesi Yüksekova'da protesto edildi

Van'da 12 kişinin öldürülmesi Yüksekova'da protesto edildi

Van’da geçtiğimiz Pazar günü özel harekat polislerinin yaptığı baskında 12 kişinin öldürülmesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde protesto edildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Van’ın merkez Edremit ilçesi Yenimahalle'deki bir eve geçtiğimiz Pazar günü sabah saatlerinde özel harekat timlerinin yaptığı baskında 12 kişinin öldürülmesi, Yüksekova’da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

HDP İlçe binası önünde bir araya gelen kitle, sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı’ndan Cengiz Topel Caddesi üzerine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Orient İş Merkezi önünde duran kitle burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

i-1-20160112140439.jpg

Saygı duruşunun ardından kitleye hitaben Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede konuştu. Kürt illerinde yaşananlara değinen Dede, “Karanlık geceler yakın zamanda aydınlığa kavuşacak. Yüksekova halkı ayaktadır ve Sur, Cizre, Silopi, Van’ın arkasındadır.  Yüksekova halkı bütün mazlum halkların yanındadır” dedi.

Van’da yapılan baskında 12 kişinin öldürülmesini kınadıklarını belirten Dede, “Öldürme, tutuklama, gözaltına alma aciz insanların işidir. Tarih bunların hesabını soracaktır. Politikayı öne çıkarmayanlar çareyi silahların namlusunda buluyor. AKP hükümetinin politikaları, Kürt halkını Türk halkından ayırmaktadır” ifadelerini kullandı.

i-3-403.jpg

Yüksekova’da öğlen saatlerinde TOMA’nın çarpması sonucu yaşlı bir adamın hayatını kaybettiğini hatırlatan Dede, olayı kınadıklarını ifade etti.

Dede’nin konuşmasının ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.

i-2-862.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.