Van TV çalışanlarının eylemi sona erdi

Van TV çalışanlarının eylemi sona erdi

KHK kapsamında kapatılan 23 televizyon ve radyo arasında bulunan Van TV ile Doğu Radyo çalışanlarının hukuksuz olarak değerlendirdikleri kapatma kararına karşı başlattıkları eylem 20 gün sonra sona erdi.

VAN - Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Denge TV, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyo kapatıldı.

Kapatma kararının ardından 23 televizyon ve radyonun kapısı bir bir mühürlenirken, Van’da yayın yapan Van TV ile Doğu Radyo çalışanları kapatma kararını protesto etmek için eylem başlatmıştı.

20 gün boyunca televizyon binasının önünde nöbet tutan Van TV emekçileri bugün televizyon binası önünde düzenledikleri basın açıklaması ile eylemlerine son verdiler.

Açıklamaya; Van TV ve Doğu Radyo çalışanlarının yanı sıra HDP Van milletvekili Lezgin Botan, Van Barosu Başkanı Murat Timur, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, KESK Van Dönem Sözcüsü Şükrü Şahin ve kenntte çalışan çok sayıda gazeteci katıldı. Van TV ve Doğu Radyo yazılı pankartın önünde yapılan açıklama Van TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Altan tarafından yapıldı.

Van TV’nin kuruluşundan beri bölgenin sesi olduğunu anlatan Altan, Van TV ve Doğu Radyo’nun halkın sesi olduğunu ifade ederek, Türkiye'de gerçekleri halka ulaştıran farklı seslere tahammül edilmediğini söyledi.

Van TV çalışanlarının teleziyonlarına sahip çıkmak için büyük çaba gösterdiğini belirten Altan, “Sadece Van TV değil 12 televizyon ve 11 radyo kapatıldı. Türkiye’de farklı ses çıkaran hiç  bir yayın organı bırakılmadı bu da gösteriyor ki farklı seslere tahammül yok. 20 gündür çalışanlarımız burada nöbet tutuyordu. Ancak bizler gazeteciyiz. Bizler gazeteciyiz oturarak bir şey elde edebileceğimizi düşünmüyoruz. İnsanlara haber ulaştırmamız gerekiyor, çalışmamız gerekiyor. Bunun için oturma eylemimizi bugün sona erdiriyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan bütün kurum kuruluş ve halka teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de başından beri buradan ayrılmayan çalışanlarımız hak ediyor” dedi.

i-1-20161019235609.jpgVan Borosu Başkanı Murat Timur ise televizyon ve radyoların kapatılması için “Darbe girişimi fırsata çevrilerek, bütün muhaliflerin susturma girişimi olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: “Van TV Van'daki herkesin sesiydi. Van TV ve Zarok TV'nin darbe girişimiyle ne tür bir ilişkisi olabilir. Bu uygulama tamamen muhaliflerin susturulması ve ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Bu hukuksuz uygulama kabul edilemez. Kapatılan bütün televizyon ve radyoların tekrar açılması temenni ediyoruz. Bu hukuksuzluk derhal ortadan kalkmalı. Bizler Van Barosu olarak Van TV çalışanlarının yanındayız. Her türlü hukuki desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Van TV ve doğu Radyo çalışanlarının biat etmeyişinden dolayı tebrik eden HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da sözlerin gücüne mühür vurulamaz” dedi.

Botan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Özgür Basın susturularak hakikatin önüne geçilmeye çalışıyor. Tarih bunu defalarca göstermiştir, kanıtlamıştır, hiçbir diktatör, hiçbir imparator, hiçbir sultan be hiçbir ordunun gücü asla hakikati yenememiştir. Birileri ben aldatıldım diyor ama kendisi de 15 Temmuz darbe girişimi bahane ederek, insanları demokrasi nöbetleri adı altında 2 ay boyunca sokaklarda aldattı. Bütün bunlar açığa çıkmasın diye Özgür basın susturuldu. Kendileri her şeyi verdiler, beraber yürüdüler bu yollarda. Şimdi bunun bedelini basın emekçilerine, öğretmenlere, memura,  polise ve uzman çavuşlara ödetmeye çalışıyorlar yok böyle bir şey. Hiçbir güç hakikatin gücünden güçlü değil.  Çok yakın zamanda hepimiz şahit olacağız bunlar yargılanacaklar, bunlar hak ettikleri cezayı alacaklar. Belki şuan binalara mühür vurulmuş olabilir ama kimsenin diline yüreğine ve sözünün gücüne mühür vuramazlar. Van TV ve Doğu Radyo çalışanlarının dik duruşlarından dolayı biat etmeyişlerinden dolayı tebrik ediyorum. Demokrasi ve özgürlük kazanacak. “

Van TV emekçilerinin açıklaması ‘Özgür basın susturulamaz’ sloanları ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.