Van Gürpınar’da hurdaya ayrılan halk otobüsü halk kütüphanesine çevrildi

Van Gürpınar’da hurdaya ayrılan halk otobüsü halk kütüphanesine çevrildi

Van Belediyesi, hurdaya ayrılan halk otobüsünü halk kütüphanesine çevirerek, ilçe halkını kitapla buluşturdu

Van Gürpınar Belediyesi, hurdaya ayrılan halk otobüsünü halk kütüphanesine çevirdi. Kütüphanesi olmayan ilçede hizmete girdiği günden bu yana Gürpınar halkının yoğun ilgi gösterdiği kütüphaneye, Kobani'de yaşamını yitiren Benazir Sönmez'in (Ruken Wan) babası Şair yazar Niyazi Sönmez'in adı verildi.
 

DİHA’nın haberine göre; üzerinde Dünya ve Kürt edebiyatından Pablo Neruda, Ahmedê Xanî, Musa Anter, Cegerxwin, Nazım Hikmet gibi şair ve yazarların isimlerinin yazılı olduğu otobüse, rengarenk boyalarla kitap okuyan çocuklar tasvir edildi. 

İçinde dünya klasikleri, Kürtçe öyküler, Kürtçe sözlük, mitoloji, felsefe ve şiir kitaplarının yer aldığı kütüphane hakkında bilgi veren Gürpınar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Hadi Sönmez, hurdaya ayrılan otobüsü Sosyolog Newroz Ürün'ün önerisi üzerine halk kütüphanesine çevirdiklerini söyledi. Sönmez, "Otobüsü satmayı düşünüyorduk. Sosyolog arkadaşımızın otobüsü halk kütüphanesine çevirelim önerisi üzerine arkadaşımıza destek verdik" diye konuştu. 

Sönmez, "Otobüsü tamir ettirdik, boyadık, içine raflar döşedik. Geri dönüşümle otobüsü halk kütüphanesine çevirdik" dedi. Gürpınar ilçesinde bulunan halk kütüphanesinin 2013 yılında kapatıldığını söyleyen Sönmez, "Yurttaşların özellikle de çocukların yoğun isteği üzerine ve halk kütüphanesinin eksikliğinden kaynaklı bu kararı aldık" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.