Van Gölü'nde inci kefali koruma mesaisi başladı

Van Gölü'nde inci kefali koruma mesaisi başladı

Van Gölü Havzası'nda, inci kefallerinin tatlı sulara göç etme dönemi başladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ekipler kaçak avcıların engellenmesi için yoğun mesai harcıyor. İnci kefallerinin korunması için 7/24 nöbet tutuluyor.

Van Gölü Havzası'nda yaklaşık 15 bin kişinin ekmek kapısı olan inci kefali balıkları, üremek için tatlı sulara göç etmeye başladı. Tatlı sularda akıntının tersine yüzerek akarsulara akın eden inci kefalleri, göç sırasında boylarını aşan engelleri aşıyor.

İnci kefalinin korunması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri, 7 gün 24 saat esaslı nöbet tutuyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir öncülüğündeki ekipler, Van Gölü'ne dökülen akarsularda geceli gündüzlü denetim yapıyor.

Konuya ilişkin konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, inci kefali balıklarının tatlı sulara giriş yapmaya başladığını belirtti.

Bu yıl yağışların fazla olmasıyla debisi artan akarsularda yoğun bir göç beklediklerini ifade eden Şube Müdürü Demir, göç sonucunda yüksek verim beklediklerini kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.