Van Gölü kıyısındaki çöpler temizlendi

Van Gölü kıyısındaki çöpler temizlendi

Erçiş Suphan Dağcılık Arama Kurtarama Sanat Kültür ve Doğa Koruma Derneği yönetici ve üyeleri, son dönemde artan kirliliğe dikkat çektikleri Van Gölü kıyısındaki çöpleri topladı.

Erçiş Süphan Dağcılık Arama Kurtarama Sanat Kültür ve Doğa Koruma Derneği üyeleri gerçekleştirdikleri etkinlik ile Van Gölü çevresinde son dönemde artan kirliğe dikkat çekti. Çelebibağı Mahallesi Kamp Sahili'nde yapılan etkinliğe, dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda ekolojist katıldı.

'Van Gölü kirlilikle karşı karşıya'

Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Esat Savcı, Van Gölü'nün sodalı göller sıralamasına dünyada dördüncü sırada olduğunu hatırlatarak, duyarsızlık nedeniyle her geçen gün biraz daha kirlenen gölün eko-sistemi bozduğuna dikkat çekti. Savcı, "Van Gölü doğal bir zenginlikten ziyade, aynı zamanda şifa kaynağıdır. Çevre halkının hem sağlığına hem de sosyal aktivitesine önemli bir katkı sunan Van Gölü maalesef kirlilikle karşı karşıyadır. Geçmişimizden temiz aldığımız bu mirası geleceğimize de temiz bir şekilde miras bırakmamız, boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Yapılan konuşma sonrası hep birlikte göl kıyısındaki çöpler temizlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.