Van Belediyesi; Kışa hazırız

Van Belediyesi; Kışa hazırız

VAN Büyükşehir Belediyesi, kar ile mücadele çalışmaları için ekip çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

VAN - Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını arttırdı. Van'ın 'büyükşehir' statüsünü alması ile birlikte köy ve ilçelere de hizmet verecek olan Van Büyükşehir Belediyesi, kış boyunca olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması için uzun süreden bu yana çalışma yaptığı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, tüm ilçe ve köylerin yol ağını çıkaran ve bunun üzerinden planlamaya giden büyükşehirin, kış boyunca tüm ilçe ve köylerde karla mücadele çalışmalarını vardiyalar şeklinde aralıksız sürdüreceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Karla Mücadele Şefliği oluşturulduğu, ayrıca büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışacak bir kriz merkezinin de oluşturulduğu kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Büyükşehir, karla mücadele çalışmaları için tüm ilçeler ve merkezde 14 şantiye kurulurken, bu şantiyelerde 200 personel görevlendirdi. Büyükşehir, 42 greyder, 24 loder, 10 dozer, 6 rotatif (kar savurucu), 13 Bekoloder (kazıcı-yükleyici), 13 akaryakıt servis aracı, 3 tır, 14 adet 4x4 pikap ve 2 tuzlama aracı ile bu çalışmaları yürütecek. Büyükşehir bu araçlarla kentte toplamda 6 bin kilometre yol ağında 24 saat boyunca çalışmalarını yürütecek. Çalışmalar sırasında tüm bilgiler kriz merkezine aktarılacak, kriz merkezinden ise bölgelere bu bilgiler ulaştırılacak. Büyükşehir, geçmiş yıllardaki kar çalışmalarından farklı olarak araçları sürekli ring (hareketli) halde tutacak. Fırtınalı bölgelerde kar kesildikten sonra, diğer bölgelerde ise kar yağışı ile birlikte temizleme ve yol açma çalışmaları sürdürülecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.