Van Barosu'ndan avukatların tutuklanmasına tepki

Van Barosu'ndan avukatların tutuklanmasına tepki

ÖHD üyesi avukatların tutuklanmasının hem iç hem de uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini söyleyen Van Baro Başkanı Murat Timur, avukatların serbest bırakılmasını istedi.

Van Baro Barosu, ÖHD üyesi avukatlara yönelik tutuklamayı Van Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla kınadı. Baro adına açıklama yapan Van Baro Başkanı Murat Timur, avukatların hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındıklarını ve yine tutuklanma gerekçesinin de hukuka aykırı olduğun söyleyen Timur, "Avukatlara yönelik yaşanan saldırı ve operasyonlarla Anayasa başta olmak üzere hem iç hukuk kuralları hem de uluslararası hukuk kuralları ihlal edilmektedir" dedi. Avukatların mesleki faaliyetlerinin soruşturma konusu yapıldığını söyleyen Timur, tutuklamalarla avukatların mesleki faaliyetlerinin de zan altına bırakıldığını vurguladı. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına işaret eden Timur, "Avukatların haksız engellemelerle karşılaşmaksızın mesleklerini yerine getirirken özgür olmaları, demokratik bir toplumun temel bir bileşenidir. Bu yüzden avukatlık mesleği mensuplarının eziyet ya da tacize uğramaları sözleşme sistemini tam kalbinden vurur" dedi. Tutuklamalara tepki göstererek avukatların serbest bırakılmasını isteyen Timur, Brüksel saldırısını da kınadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.