Valilik: Dilşah Ak, zırhlı araçtaki ‘teknik arıza’ sonucu vuruldu

Valilik: Dilşah Ak, zırhlı araçtaki ‘teknik arıza’ sonucu vuruldu

Nusaybin’de zırhlı polis aracından açılan ateş sonucu ölen Dilşah Ak ile ilgili Mardin Valiliği’nden, “Zırhlı aracımızda oluşan teknik bir arızadan dolayı ateşleme mekanizması harekete geçmiş, olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş” denildi.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 2 gün önce zırhlı polis aracından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 59 yaşındaki Dilşah Ak ile ilgili Mardin Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, Dilşah Ak’ın öldürülmesinin “zırhlı araçta meydana gelen teknik bir arızadan” kaynaklandığı savunuldu.

Valilik açıklaması şu şekilde:

“Nusaybin ilçemizde bulunan DSİ Kapama Bölgesi’nde 19/02/2016 Cuma günü güvenlik tedbiri görevini icra eden bir zırhlı aracımızda oluşan teknik bir arızadan dolayı ateşleme mekanizması harekete geçmiş, olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bir vatandaşımız da yaralanmıştır.

“Yaralı vatandaşımızın tedavisi halen devam etmektedir. Bu müessir olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup sonucu ile ilgili kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”

Ak’ın ablası: Gözlerimle gördüm

Dilşah Ak’ın ablası Hafife Yıldırım, “Kardeşimi kapımızın önüne konumlanan zırhlı araçlardan tarayarak katlettiler. Katliamın tanığıyım, gözlerimle gördüm” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.