'Vakfı değil, eğitimi destekliyoruz'

'Vakfı değil, eğitimi destekliyoruz'

Turkcell, yaptığı açıklamada, “Herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz ”dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ensar Vakfı’nın ortak yürüttüğü “Türkiye Değerler Ödülleri” projesine sponsorluk yaptığı için tepki toplayan Turkcell, projeye destek olmayı sürdüreceğini açıkladı.

Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplar Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişiler tarafından kiralanan evlerdeki çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri üzerine Turkcell’in Ensar Vakfı’nca desteklenen ‘Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olduğu ortaya çıkmıştı.

Tepkiler üzerine Turkcell’den yapılan açıklamada, şirketin birçok projede yaptığı gibi bu organizasyonda da öğrencilerin eğitimini desteklediği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Eğitimi destekliyoruz’

“Türkiye’nin Turkcell’i olarak, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini desteklemek amacıyla bugüne kadar çok sayıda projeye imza attık. Onbinlerce gencimize umut ışığı olan, geleceğe daha güvenle yürümelerini sağlayan Kardelenler, Van İçin Türkiye Kumbarası, Engelsiz Eğitim, Gönül Köprüsü gibi projeler, milyonlarca insanımızın da takdirini ve gönlünü kazanmıştır. Tüm bu projelerle 16 yıl boyunca kesintisiz olarak 100 binin üzerinde eğitim bursu sağladık.

“Saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz.

“Son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. Sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir.

“Bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

“Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Ne olmuştu?

Karaman’da bir sınıf öğretmeninin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere cinsel istismar yapıldığı iddia edilmiş, iddialarla ilgili M.B. adlı öğretmen tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcılığı, cinsel istismara uğradığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için gizlilik kararı verdi.

Adli soruşturma devam ederken Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

İddialarla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinsel istismara uğradığı iddia edilen 45 çocuktan durumu belgelenen 10 çocukla ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

İlk duruşma tarihi 20 Nisan saat 09.00 olarak belirlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.