Üzüm hasadı başladı

Üzüm hasadı başladı

Mersin’in Silifke ilçesinde, örtü altında üretilen ve hasadı yapılan üzümün kilosu 15 TL’den alıcı buldu. Silifke’de ilk üzüm hasadı, Atayurt Mahallesi'nde yapıldı. Örtü altında Yalova incisi cinsi üzüm hasadı gerçekleştirildi.

Atayurt Hali'nde Komisyoncu Mustafa Bulut, hasatta yaptığı açıklamada, “Silifke’de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mustafa Bulut, seradaki 1,5 dönümlük bağdan 200 kilo üzüm hasadı yapıldığını kaydederek, “Normal hasat sezonu Haziran ayının sonunda başlıyor. Ancak örtü ile yaklaşık 1 ay erken çıkıyor. Hasadı yapılan ilk üzüm tüccarlar aracılığıyla İstanbul ve Ankara’ya gönderiliyor. Açık araziye göre, örtü altından daha yüksek verim alınabiliyor. Örneğin; açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilo ürün hasat edilirken, örtü altında bu rakam 3 tona çıkabilmektedir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.