Uyuşturucu baronu Guzman'ı Sean Penn'le buluşması ele verdi

Uyuşturucu baronu Guzman'ı Sean Penn'le buluşması ele verdi

Meksikalı yetkililer, uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın yeniden yakalanmasında, ünlü Amerikalı aktör Sean Penn'e verdiği mülakatın da etkili olduğunu söyledi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen yetkililer, Penn'in Guzman'la Ekim yaptığı görüşmenin kendilerine yol gösterdiğini belirtti.

Sean Penn, Guzman ile Amerikan Rolling Stone dergisinde yayımlanmak üzere bir mülakat yapmıştı.

Guzman'ın Cuma günü yakalanmasının ardından bir açıklama yapan Meksika Başsavcısı Arely Gomez, uyuşturucu baronunun yerinin tespit edilmesinde, "hayat hikayesinin bir filme konu olmasını istemesinin etkili olduğunu" açıklamıştı.

Bu durumun farkında olan Meksika emniyetinin bir süredir Sean Penn'i takip ettiği ortaya çıktı.

Joaquin Guzman, Sean Penn'e verdiği mülakatta, "dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı" olduğunu, uyuşturucu ticaretinde uçakların yanı sıra denizaltıları da kullandığını açıklamıştı.

Penn ise Guzman'la mülakat yapmak istediğini çünkü Amerikalıların da tüketiciler olarak uyuşturucu ticaretinin ve onun neden olduğu şiddetin suç ortağı olduğunu söyledi.

Meksika, Guzman'ı yargulanmak üzere ABD'ye iade etmeye hazırlanıyor.

Guzman'ın avukatları ise iadeyi önlemek için hukuki mücadele başlatacaklarını söylüyor.

ABD, Guzman'ın yakalanması için bilgi verenlere 5 milyon dolar ödül vadetmişti.

58 yaşındaki "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman, geçen yıl hapishanede duşların 19 metre altına altına kazılan 1,5 kilometre uzunluğundaki tünelden kaçmıştı.

Daha önce 2001 yılında da hapishaneden kaçan Guzman, yaklaşık 1 milyar dolarlık servesti ile Forbes dergisinin 'dünyanın en zenginleri listesine' girmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.