Uyuşturucu baronu Guzman: Aklımı oynatabilirim

Uyuşturucu baronu Guzman: Aklımı oynatabilirim

İki başarılı kaçışın ardından Ocak ayında yeniden yakalanarak cezevine konulan Meksika'nın en büyük uyuşturu baronu Joaquin Guzman'ın, tutukluluk koşulları nedeniyle "aklını kaçırmaktan korktuğu" belirtildi.

Açıklamayı "El Chapo-Bücür" lakaplı Guzman'ın sevgilisi Emma Coronel yaptı.

Coronel, Guzman'ın maskeli üç güvenlik görevlisi tarafından günün 24 saati izlendiğini, tuvalette bile yalnız kalamadığını belirtti.

Coronel, Guzman'ın cezaevi koşulları ile ilgili olarak Ulusal İnsan Hakları Komitesi'ne şikayette bulundu.

"Beş yıldızlı otel istemiyor"

Coronel, Guzman'ın cezaevinde yapabileceği aktivieletere yönelik olarak bilgilendirilmediğini, cezaevi yönetimi tarafından "ihtiyaçlarına ya da yeteneklerine" yönelik bir plan yapılmadığını söyledi.

Avukatı Jose Refugio Rodriguez da Guzman'ın özel bir muamele beklemediğini belirtti ve "Beş yıldızlı otel şartları, spa istemiyor. Sadece kendisine insan gibi davranılmasını istiyor" dedi.

Sinaloa uyuşturucu çetesinin lideri olan Guzman iki kez, "yüksek korumalı" cezaevlerinden kaçmıştı.

2001'de Puente Grande cezaevinden, gardiyanlara rüşvet vererek kirli çamaşır torbalarının içinde kaçan Guzman, firari olduğu 13 yıl boyunca uyuşturucu çetesini ciddi şekilde güçlendirmişti. Ancak 2014'te memleketi Sinaloa'da yakalanmış ve cezaevine konmuştu.

Guzman bu cezaevinden de güvenlik kamerasının göremediği duşun altına kazılan ve 1,5 km. uzunluğunda olan tünel yoluyla kaçmış, bu yılın Ocak ayında yineSinaloa'da yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.