Urfa'nın 3 ilçesinde 24 kişi gözaltına alındı

Urfa'nın 3 ilçesinde 24 kişi gözaltına alındı

Urfa'nın Siverek, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında DBP ilçe eşbaşkanı, Azadiya Welat Gazetesi çalışanı ve eğitimcilerin de bulunduğu en az 24 kişi gözaltına alındı.

URFA - Urfa'nın, Siverek ilçesinde polisin yaptığı ev baskınlarında DBP İlçe Eşbaşkanı Garip Yeşil, Azadiya Welat gazetesi çalışanı Emin Aluç, eğitimciler Belgin Gülben ile Ferdi Yaşar, HDP ilçe yöneticisi Mustafa Geyik ve Mehmet Utku Arselim'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Suruç ilçesinde de Sarayaltı, Eraban (Karadut), Aydin, Yildirim mahallelerinde polis ve jandarmalarca yapılan ev baskınlarında belediye meclis üyeleri Abdi Gümüş ve Serdar Tekinalp ile İsa Tekin, Yunus Özaras ve Mehmet Tavas isimli kişiler gözaltına alındı.

Ceylanpınar ilçesinde ise, dün akşam saatlerinde polis memuru Kemal Çokgüler'in silahlı saldırıya uğramasının ardından saldırının gerçekleştiği Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla ile Sabri Işık, Nahsan Dağtekin, Mazlum Dağtekin, Ferit Demirtaş, Faik Ökten ve Halil Bozan adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

Operasyonların devam ettiği kentte gözaltı sayısının artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.