Urfa’da çatışma: 3 polis hayatını kaybetti, saldırgan öldürüldü

Urfa’da çatışma: 3 polis hayatını kaybetti, saldırgan öldürüldü

Urfa’da otogarda üst araması yapmak isteyen polise silahla ateş açan emekli uzman çavuşun 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Doğukan Erdoğan, 3 polisi öldürdü. Etrafı sarılan saldırgan da polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Urfa’da, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde üst araması yapmak isteyen polise silahla ateş açan uzman çavuşun oğlu, iki ayrı noktada polisle çatıştı.

Olay, gece saatlerinde Esentepe Mahallesinde bulunan Şehirlerarası Otobüs terminalinde meydana geldi.

Güven Timleri tarafından üst araması yapılmak istenen bir kişi, polislere üzerinde taşıdığı tabancayla ateş açtı. 2 polisin yaralandığı olaydan sonra zanlı, yaya olarak Karaköprü semtine kaçtı.

Bölgeye sevk edilen özel hareket ile resmi ve sivil polisler, şüphelinin bulunduğu binanın çevresini kuşattı.

İki ayrı noktada polisle çatışmaya giren ve uzman çavuşun oğlu olduğu öğrenilen zanlı burada da 5 polisi yaraladı.

3 polis öldü, 3 polis yaralandı

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Urfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaralı polislerden 3’ünün hayatını kaybettiğini, 3’ünün de yaralandığını duyurdu.

Zanlı öldü

Çatışmada ağır yaralanan zanlı da hastaneye kaldırıldı. Ancak zanlı Hüseyin Doğukan Erdoğan da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.