Üreticilere 20 bin fide dağıtıldı

Üreticilere 20 bin fide dağıtıldı

Artuklu Belediyesi, kırsal mahallelerde üreticilere 20 bin adet organik meyve ve sebze fidesi dağıttı.

MARDİN - Artuklu Belediyesi Proje Koordinasyon Birimi, bitkisel üretimi geliştirme çalışmaları dahilinde ilçenin kırsal mahallelerinde üreticilere dikmeleri için 20 bin adet organik meyve ve sebze fidesini dağıttı. Belediyenin dağıttığı fideler arasında badem, nar, kiraz, domates ve biber fideleri bulunuyor. Üreticilerin bahçelerinde diktikleri fidelerle elde edilecek üretim ile hem ailelerin geçimleri sağlanacak hem de sağlıklı organik ürünleri elde edebilecek. Belediye, kırsal mahallelerde yaşayan ve maddi zorluklar çeken üreticilere dağıtılan 20 bin adet organik fide ile bölgenin kalkınmasına da az da olsak bir destek kapısı sağlamış olacak. 

Kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşlar, dağıtılan fideleri bahçelerinde dikmeye başladı. İlçenin kırsal Bereket (Gocekê) Mahallesi'nde bir yurttaşa dağıtılan fide dikimine Artuklu Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak da katıldı. Mahalledeki ilk fide dikimini Irmak yaptı. Irmak, daha sonra diktiği fidanları tek tek suladı. 

Irmak, fide dağıtımı ile asıl amaçlarının üreticilerin sağlıklı fide ihtiyaçlarını karşılamak ve erken ürün elde ederek ekonomik kazanç sağlamak olduğunu belirtti. Irmak, talebin fazla olması nedeniyle önümüzdeki yılda fide sayısını daha da arttıracaklarını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.