Üniversiteler Beştepe'de açılacak

Üniversiteler Beştepe'de açılacak

Üniversitelerin ayrı ayrı yaptıkları akademik yıl açılış törenleri bu yıldan itibaren Beştepe’de yapılacak. 2016- 2017 Yükseköğretim Akademik Yılı, 18 Ekim’de tüm rektörlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek olan akademik yıl açılış törenlerinin ilki 18 Ekim’de yapılacak.

Sabah’tan Ceyda Karaaslan’ın haberine göre devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri başta olmak üzere idari kadro ile başarılı öğrencilerin de katılacağı törene iki bine yakın akademisyen davet edildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç, bu törenleri geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, “Akademik yıl açılışları bir şölen haline gelecek” dedi.

Adli Yıl Açılış Töreni, bu yıl ilk kez Beştepe’de yapılmış, yargı bağımsızlığına darbe vuracağı eleştirileri de bu karardan dönülmesine engel olmamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılmamıştı. Tören, Erdoğan’ın salona girdiği an yargı üyelerinin ayağa kalkarak alkışladığı anla hafızalara kazınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.