Umuda yolculuk sırasında erken doğum

Umuda yolculuk sırasında erken doğum

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden tekneyle Midilli'ye kaçmak isteyerken erken doğum yapan Suriyeli mülteci kadının imdadına Mehmetçikler yetişti.

Küçükköy Badavut'tan Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmak isteyen 2’si kadın 12 Suriye uyruklu göçmen bir teknede yakalandı.

Kaçakların arasında bulunan Hanedi Omar adlı 21 yaşındaki hamile kadın, doğum sancılarının artması üzerine, eşi Velid Omar ile birlikte jandarma tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülerek doğum servisine yatırıldı. Omar, burada sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe Halid Volkan Omar ismi verildi. Anne ve yeni doğan Suriyeli bebeğin ilk ziyaretçileri jandarmalar oldu.

Erken doğum olduğu için minik sığınmacı bebek Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülüp müşahade altına alındı. Bebeğin annesinin ise Ayvalık Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.