Ugandalı Jesca Nankabirwa balkondan atlamamış, atılmış

Ugandalı Jesca Nankabirwa balkondan atlamamış, atılmış

Tecavüze uğradıktan sonra camdan düşerek ölen ve intihar ettiği iddia edilen Ugandalı Jesca Nankabirwa hakkındaki bilirkişi raporu, kadının “itme veya benzeri” bir nedenden camdan düştüğünü ortaya koydu.

Geçtiğimiz sene İstanbul’da tecavüze uğradıktan sonra camdan düşerek ölen Ugandalı Jesca Nankabirwa davasının beşinci duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre, Nankabirwa’nın camdan aşağı nasıl düştüğüne dair mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, Nankabirwa’nın cesedinin yüzü eve, sırtı dışarıya dönük olduğu ve kolunda sırt çantasının bulunduğu belirtildi. Düşmenin “itme veya benzeri” bir nedenden kaynaklanmış olabileceği söylendi.

Ayrıca evin çeşitli yerlerinde Nankabirwa’ya ait kan izleri olduğu tespit edildi.

Sanık avukatı bilirkişi raporuna itiraz ederken, “Kimseye karşı ırk, cins ayrımı yapmıyoruz ama zenciler yapı itibarıyla güçlü olurlar. Dolayısıyla nasıl kaldırsın 1.70’lik kadını” dedi.

Dosya tekrar incelenmesi için Adli Tıp’a gönderilerken, bir sonraki duruşma 14 Nisan saat 11.00’da görülecek.

‘Rapor ve diğer kanıtlar balkondan itildiğini gösteriyor’

Avukat Perihan Meşeli, savcılığın da daha önce kadının düşme şeklinin camdan aşağı atıldığına işaret ettiğini söylediğini hatırlatırken, şöyle konuştu:

“Balkondan aşağı atıldığı açıkça ortada. Evde kan lekelerinin olması, Nankabirwa’nın şiddete uğradığını ortaya koyuyor. Çantasının kolunda olması ve aşağı sırtı dönük bir biçimde düşmesi de kaçarken düşmüş olma ya da intihar ihtimalini ortadan kaldırıyor.

“Sanığın avukatı bilirkişi raporuna itiraz ederken ‘Öldürmek isteseydi satırla ya da bıçakla öldürürdü’ dedi. Ancak satır ve bıçakla öldürmemesinin sebebi, öyle yapsaydı her şey çok açık olacaktı. Sanık ise olaya intihar süsü vermiş.

“Tanıklar ilk ifadelerinde, sanığın ‘Ben attım’ dediğini duyduklarını söylemişlerdi ancak dava sırasında tanıkların bir kısmı ifadelerini değiştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.