Uçar'dan istifa açıklaması

Uçar'dan istifa açıklaması

AKP'den istifa eden AKP Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar, Türkiye'deki olumsuz siyasetten sıkıldığını ve ateşkese rağmen devam eden operasyon ve çatışmaların kendisini etkilediğini belirtti.

Dün AKP'den istifa ettiğini açıklayan AKP Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar, Türkiye'deki olumsuz siyasetten sıkıldığını ve ateşkese rağmen devam eden operasyon ve çatışmaların istifa gerekçesinde etkili olduğunu söyledi. Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Saadet Partisi ve son olarak da 2001'den beri AKP'de siyaset yapan Uçar, istifa gerekçesini DİHA'ya anlattı.

Jîrkî aşireti mensubu olduğunu ve ailesi ile çevresi tarafından kendisine artık AKP saflarında yer almaması yönünde telkinlerde bulunulduğunu anlatan Uçar, "Özellikle bölgede ateşkese rağmen devam eden operasyon ve çatışmalar beni etkiledi. Bu çatışmalardan her iki taraftan gençler yaşamını yitiriyor. Operasyon ve çatışmaların bir an önce bitmesi barışın egemen olması gerekiyor. Ben sonuna kadar barış yanlısı olacağım. Bu günden itibaren AKP'deki siyasal yaşamıma son veriyorum. Belli bir süre siyasette yer almamaya kararlıyım. İleriki süreçte halkımla beraber demokratik zemindeki siyasal yaşamda yer alabilirim" dedi.
DİHA