TYS: Özgürlük boyun eğmez

TYS: Özgürlük boyun eğmez

Türkiye Yazarlar Sendikası, Özgür Gündem’in kapatılması ve Ragıp Zarakolu'nun kaldığı evin basılması ile Aslı Erdoğan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi: “özgülük düşüncesini savunanlar boyun eğmedi, eğmeyecek…”

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Merkezi, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına ve yayıncı, yazar, gazeteci Ragıp Zarakolu’nun evinin basılmasına ve yazar Aslı Erdoğan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TYS’nin açıklaması şöyle;

“Özgür Gündem gazetesi kapatıldı. Gazete çalışanları ve yazarları acımasız yöntemlerle gözaltına alındı. Hükümet edenler, gerçekleri yazan basından koktuğunu böylece bir kez daha gösterdi.

“Biz yazarlar militarist darbelere ve diktatörlüğün her türüne karşı olduğumuzu defalarca açıkladık.

“Ülkemizde, insanlığın evrensel değerleri başta olmak üzere, doğaya ve cümle canlıya saygıyı esas alan demokratik bir anayasayla yönetilmesini istiyor, gazetelerin kapatılmasını, basına uygulanan her türlü baskıyı protesto ediyoruz.

“Aralarında yazar üyelerimiz Ragıp Zarakolu ve Aslı Erdoğan’ın da bulunduğu evi basılan, gözaltında ya da tutuklu olan gazeteci ve yazarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

“Egemenler elbette biliyor; ama biz bir kez daha ilan ediyoruz ki özgülük düşüncesini savunanlar boyun eğmedi, eğmeyecek…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.