Twitter o ifadeyi engelledi

Twitter o ifadeyi engelledi

Geçtiğimiz günlerde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından açılan Ayneen isimli sosyal ağ, Twitter tarafından ilginç bir engellemeyle karşılaştı.

Yaklaşık 3 günde 3000’e yakın kişinin üye olduğu, Facebook ve Twitter’ın karışımı olarak adlandırılan yerli ağın isminin Tweetler’de paylaşılması engellendi.

Twitter’da içerisinde ayneen.com yazan bir tweet attığınızda otomatik olarak “Kullanıcılarımızı spam ve diğer kötü niyetli eylemlerden korumak için, şu anda bu işlemi tamamlayamıyoruz.” şeklinde bir mesaj alınıyor ve tweet gönderilemiyor. Benzer şekilde ayneen sitesindeki kısayollar da twitter üzerinde paylaşılamıyor.

Kimi kullanıcılar bunun kötü niyetli bir bloklama olmadığına inanmak istediklerini belirtirken, kimi kullanıcılar ise ayneen üzerinde #yerliağadarbe etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı. İlerleyen günlerde sorunun çözülüp çözülmeyeceği şimdilik merak konusu olarak gizemini koruyor.

AYNEEN NEDİR?

Sosyal medya uzmanlığı dersi kapsamında Gazi Üniversitesi’nde üniversiteli öğrenciler tarafından yapılmış ve 'Henüz fenomen olamadınız mı? Burası sizin için yeni bir şans.' Sloganıyla yayın yapan yerli bir sosyal ağdır. Müzik ve video arama motorlarının entegre olduğu sistem hız ve sadelik konusunda kullanıcıların ilgisini çekmektedir. Mobil uygulaması henüz Android için yayınlanmış durumdadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.