TV 10’a dayanışma ziyareti: ‘Alevilerin ağzına bant vurdular’

TV 10’a dayanışma ziyareti: ‘Alevilerin ağzına bant vurdular’

TV 10’nun kapatılmasını televizyon binasında yaptıkları eylemle protesto eden Aleviler, kanalın karartılması ile “Alevilerin sesinin susturulmaya çalışıldığını” söylediler.

Başbakanlık emri ile ekranı kapatılan kanallar arasında bulunan TV 10’nun İkitelli’de bulunan televizyon binasında basın toplantısı düzenlendi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Garip Dede Dergahı, Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu’nun içinde bulunduğu çok sayıda Alevi Derneği’nin yanı sıra CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker’in de katıldığı basın toplantısında kanalın karartılması protesto edildi.

Toplantının yapıldığı salona, “TV10 Alevilerin sesi susturulamaz” yazılı pankart asıldı.

Büyükşahin: Alevilerin sesi susturuluyor

TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi, Aleviler için kutsal olan Muharrem ayının başladığı gün televizyonlarının kapatıldığına dikkat çekti.

Televizyonlarını toplu iğne ile kuyu kazarcasına bugünlere getirdiklerini ifade eden Büyükşahin, “Her yerden Alevilerin desteği ile bizler bu televizyonu açtık. Gittiğimiz yerlerde benzin paralarımızı onlar verdiler. Çalışanlarımızı evlerine misafir ettiler” diyerek ekran karartma ile Alevilerin sesinin susturulmaya çalışıldığını vurguladı.

Kendileri ile birlikte kapatılan Zarok, Jiyan, Hayatın Sesi, Van TV gibi televizyonların da kapatıldığına değinen Büyükşahin, Türkiye’de tek sesliliğin yaratılmaya çalışıldığını belirti.

“Hakkın ve hakikatin sesiyiz” diyen Büyükşahin , “Alevi toplumu baskılara karşı hiç geri adım atmadı. Televizyonun kapatılması da ne bizi ne de Alevileri yolarından geri adım attırmayacaktır” dedi.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin fırsata dönüştürüldüğünü dile getiren Büyükşahin, “Darbe günü televizyonu kapatan zihniyet ile bugün kapatan zihniyet aynı zihniyettir. Darbe devam ediyor” dedi.

Kendilerine kapatmaya dair hiçbir tebligatın gelmediğini vurgulayan Büyükşahin, internet üzerinden yayınlarını sürdürdüklerini söyledi. Büyükşahin, yolarına devam edeceklerini kaydetti.

“Engelleyemeyecekler”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, TV10’nun kapatılmasını eleştirdi.

Hükümeti kadar ülkeye zarar veren başka bir hükümetin olmadığını ifade eden Düzgün, TV 10’nun yayın yapmasının engellenemeyeceğini söyledi.

Düzgün, “Bu sorun Alevilerin sorunu değil, insanlık sorunudur” diyerek herkesi mücadele etmeye çağırdı.

“Alevilerin ağzına bant vurdular”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ise, “Alevileri ağzına bant vurdular” diyerek kapatmayı kınadı.

Kapatılan diğer televizyonlara da değinen Kaplan, “Bugün televizyonların kapatılması yarın daha büyük tehlikelerin geleceğini gösteriyor. Kürtler, Aleviler, muhalif ve diğer bütün kesimler bunun karşısında birlik olmalıyız. Bütün kesimler birlik olarak bunları bertaraf edelim” dedi.

Barış Bloku’ndan Avukat İbrahim Sinemilioğlu da, birlikte mücadele etme çağrısı yaparak, “Türkiye’yi özgürleştirelim” diye konuştu.

Baskıların kendilerine direnmekten başka bir yol bırakmadığını dile getiren Demokratik Alevi Dernekleri Eşbaşkanı Bülent Felekoğlu ise, “Sesimizi alçaltmayacağız, güçlü bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

CHP’li vekiller: Karşısında duracağız

Televizyonları kapatma amacını “Gerçeklerden bir haber bırakmak istiyorlar. Bu yeni suçları işleyeceklerinin delilidir” diyen CHP Milletvekilli Ali Şeker, direnişi birleştirerek bunun önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

CHP Milletvekili Eren Erdem de, “Medya bugün susturuluyorsa hükümet yeni bir darbe planlıyordur. Medyayı susturmak, birilerinin gerçekleri duyurmasını istememek, muhaliflere yönelik baskılar yeni bir darbenin planlandığını gösteriyor” dedi.

Halkın doğru haber alma hakkının engellendiğini belirten Erdem, bunun karşısında duracaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.