Tutuklulara kitap kampanyası

Tutuklulara kitap kampanyası

Türkiye cezaevi tarihinin en kötü koşullarını yaşarken, Yüksekova’da 3 genç cezaevindeki siyasi tutuklular ile dayanışmak amacıyla kitap kampanyası başlattı.

SİBEL ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

Türkiye’deki kötü cezaevi koşullarında mahkûm olan siyasi tutuklularla dayanışmak amacıyla Yüksekovalı 3 genç örnek bir kampanyaya imza attı.

‘Bedenleri tutsak ama düşünceleri özgür olan tutsak arkadaşlarımıza kitap kampanyası düzenliyoruz’ sözleriyle kampanyaya destek çağrısında bulunan Sefer Akın, Navdenk Turgut ve Velat Bor isimli gençler ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagros İş Merkezi önünde kitap kampanyası için stant kurdular. Kurdukları stantta gün boyu bekleyen gençler vatandaşlara başlattıkları kampanya hakkında bilgi vererek vatandaşların desteğini istiyorlar.

Başlattıkları kitap kampanyası için vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Safet Akın, Navdenk Turgut ve Velat Bor,  “10 bin siyasi tutuklu ve hükümlü için binlerce kitap toplamayı hedefliyoruz. Kampanya kapsamında her türlü kitap topluyoruz. Bu kampanya için bütün vatandaşların duyarlılık göstermesini istiyoruz.”şeklinde konuştular.Kampanyayı başlatan 3 gencin daha önce cezaevinde kaldıkları, gençler bu kampanyayı başlatma gerekçesi olarak cezaevindeki mahkumların kitap ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu belirtiler. 

67003

67004

67005

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum