Tutuklu öğrenciler için imza kampanyası

Tutuklu öğrenciler için imza kampanyası

İstanbul'da gözaltına alınarak tutuklanan üniversite öğrencileri Jülide Yazıcı, Heja Türk, Çağrı Kurt ve Mehtap Demirci'nin arkadaşları, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması için change.org adresinden imza kampanyası başlattı.

İstanbul'un 8 farklı ilçesinde 28 Ocak'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece "Örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Jülide Yazıcı, Colombia Üniversitesi öğrencisi Heja Türk, Bilgi Üniversitesi öğrencileri Çağrı Kurt ve Mehtap Demirci'nin arkadaşları, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. 

Kampanyaya dair yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin hiçbir delil olmadan tutuklandığına dikkat çekilerek, serbest bırakılmaları istendi. Öğrenciler change.org adresinden başlatılan imza kampanyasına tüm kamuoyunun destek vermesini istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.