Tutuklu Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri için “Özgürlük Nöbeti”

Tutuklu Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri için “Özgürlük Nöbeti”

İnsan hakları savunucuları ve meslek örgütleri tutuklanan Özgür Gündem ’Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri” Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin için “Özgürlük Nöbeti” başlatıyor.

Özgür Gündem’in tutuklanan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri”, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin için “Özgürlük Nöbeti” başlatılıyor.

Nöbet yarın, Korur Fincancı’nın hapsedildiği Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nin önünde saat 13.00’te başlayacak.

Nöbete katılan kurumlar şu şekilde:

Türkiye İnsan Haklar Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO), ATUD (Adli Tıp Uzmanları Derneği), Özgür Hukuçular Derneği (ÖHD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Disk-Basın İş, Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Uluslararası Basın Enstitüsü, Hafıza Merkezi, TODAP (Toplumsal Dayanışmada Psikologlar), Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.