Tutuklu JINHA muhabiri Beritan Canözer’in duruşması bugün

Tutuklu JINHA muhabiri Beritan Canözer’in duruşması bugün

Tutuklu JINHA muhabiri Beritan Canözer’in yargılandığı davanın ilk duruşması bugün saat 09.30’da Diyarbakır’da görülecek.

Tutuklu JINHA muhabiri Beritan Canözer’in yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır’da görülecek.

Birçok ilden gazeteciler, Özgür Gazeteciler Cemiyeti ve Haber Nöbeti ekibi, Canözer’in davasını takip etmek için Diyarbakır’a gitti.

Duruşma Diyarbakır Adliyesi’nde saat 09.30’da başlıyor.

Canözer’in nakil işleminin ardından avukatlarının Diyarbakır’da 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya katılması için yaptığı başvurunun reddedilmesi nedeniyle Canözer’in SEGBİS yöntemiyle İstanbul’dan duruşmaya katılması bekleniyor.

Bugün görülecek duruşma öncesi Haber Nöbeti ekibi, Canözer için bir video hazırladı.

Videoda arkadaşları tutuklu gazeteci Beritan Canözer’i anlatttı.

“Beritan gerçekten habere giderken heyecanlıydı. Hepimizde o haberi en iyi şekilde yapma duygusu yaratıyordu. Onların heyecanını yaşayarak haber yapmaya devam edeceğiz.”

Metin Göktepe Jüri Özel Ödülü

Canözer, 19. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğünün savunulması konseptiyle verilen özel ödüller Cznözer2le birlikte, Mete Akyol , Can Dündar, Erdem Gül ve Haber Nöbeti’ne verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.