Tutuklu akademisyenler için #KalemlereÖzgürlük kampanyası

Tutuklu akademisyenler için #KalemlereÖzgürlük kampanyası

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan 4 akademisyen 22 Nisan’da hakim karşısına çıkacak. Aynı gün Can Dündar ve Erdem Gül de hakim karşısına çıkacak

Metris Üniversitesi, tutuklu 4 akademisyen ile gazetecilerin 22 Nisan’da görülecek duruşmalarına çağrı için #KalemlereÖzgürlük kampanyası başlattı.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un ilk duruşması 22 Nisan’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

Aynı gün, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün duruşmasına da devam edilecek.

Akademisyenlerin tutuklanmasının ardından kurulan Metris Üniversitesi, dava öncesi sosyal medyada #KalemlereÖzgürlük kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında #KalemlereÖzgürlük / #RaiseYourPenForFreedom etiketiyle sosyal medyada fotoğraflar paylaşıyor.

Kampanyaya destek verenler arasında ABD’li dilbilimci Noam Chomsky de var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.