Tutuklu akademisyenler için #AkademisyenlerinTecridineSon tepkisi

Tutuklu akademisyenler için #AkademisyenlerinTecridineSon tepkisi

Barış İçin Akademisyenler, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un Silivri Cezaevi’nde tek başlarına odalarda tutulduğunu duyurdu. Özgürlük nöbeti sürüyor. Dayanışma çağrısı var.

Tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Silivri Cezaevi’ne girişte çıplak aramayla karşılaştı, odalarda tek başlarına tutuluyor, kitaplarına el kondu.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdiği için tutuklanan diğer akademisyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan da Bakırköy Cezaevi’nde tek kişilik bir hücrede.

Barış İçin Akademisyenler, tutuklu akademisyenlerin içinde bulunduğu koşulları sosyal medyada#AkademisyenlerinTecridineSon etiketiyle tepki gösterdi.

‘İlk istekleri aynı odada kalmak’

İki akademisyen 14 Mart’ta tutuklandıktan sonra götürüldükleri Metris Cezaevi’nden 23 Mart’ta Silivri Cezaevi’ne götürülmüştü.

Barış İçin Akademisyenler (BAK) hukuk ağından bir avukat dün akademisyenlerle görüştü.

BAK, akademisyenlerle görüşen avukatın ilettiği bilgileri şöyle paylaştı:

“Çok selamları ve teşekkürleri var herkese. Çok katı bir biçimde tecritte olduklarını, üç kişilik iki ayrı odada tek başlarına tutulduklarını, birbirleriyle ve başkalarıyla görüştürülmediklerini, tüm kitaplarının ileride geri verilmek üzere alındığını, defter kalem dışında odalarının tümüyle boş olduğunu, Silivri’ye getirildiklerinde onur kırıcı bir biçimde çıplak arandıklarını ve 20 dakika çıplak tutulduklarını, ilk isteklerinin aynı odada kalmak olduğunu belirttiler.”

Bakırköy Cezaevi’nde tutulan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan da 18 Mart günü tek kişilik bir hücreye alınmıştı. Mungan, dün daha küçük ve havalandırması olmayan başka bir hücreye götürülmüştü.

Özgürlük nöbeti sürüyor

Akademisyenlere destek için Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve BAK’ın Bakırköy hapishanesi önünde 12.00-15.00 saatleri arasındaki nöbet sürüyor.

BAK, bugün Silivri hapishanesi önünde de özgürlük nöbeti olacak.

Dayanışma adresleri

Barış İçin Akademisyenler, tutuklu akademisyenlere dayanışma çağrısı yaptı. Akademisyenlere dayanışma mesajlarını göndermek için paylaştıkları adresler şöyle:

* Kıvanç Ersoy: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi C-1 Blok 6 Silivri-İstanbul

* Muzaffer Kaya: Silivri Cezaevi 9 Numaralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi C-1 Blok 4 Silivri-İstanbul

* Esra Mungan Gürsoy: Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Bakırköy-İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.