Tutsak aileleri: Bu sese kulak verin

Tutsak aileleri: Bu sese kulak verin

Tutsak aileleri, açlık grevindeki çocuklarının yaşamlarından kaygı duyduklarını ve tutsakların sesini kulak verilmesini istedi.

ŞIRNAK - PKK'li ve PAJK'lı tutsakların 12 Eylül'de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürüyor. 39 gündür süren açlık grevi eyleminde olan tutuklu aileleri, çocuklarına destek olduklarını ve açlık grevindeki direnişlerini sahiplendiklerini belirterek, yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ın sorumlu olacağını aktardı.

2 yıldır İzmir Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Kamil İke'nin kardeşi Mustafa İke, kardeşinin 39 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olduğunu belirtti. Kürt halkının cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatıran tutsakları sahiplenmeye çağıran İke, "Açlık grevindeki tutsaklar büyük bir kararlılıkla açlık grevi eylemlerine devam etmektedir. Bütün duyarlı halkımızın açlık grevinde bulunan arkadaşlarımızın başlattığı bu direnişe sahip çıkmalıdır. Direnişleri kutsal bir direniştir. Umut ediyoruz ki açlık grevi ölümlerle sonuçlanmaz. Biz de dünyadaki bütün halklar gibi dilimizi, kültürümüzü ve özgürlüğümüzü, özgürce yaşamak ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü talep ediyoruz" dedi.

'Çocuklarımızın yaşamından kaygı duyuyoruz'

İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Ziver Mete'nin Ablası Zeynep Mete ise, cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinde bulunan tüm tutsakların onurlu duruşunu selamladıklarını belirterek, "Kardeşim ve arkadaşları, açlık grevi eylemlerini şu an tek kişilik hücrelerde devam etmektedir. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve baskılar gün geçtikçe devam etmektedir. Tüm bu olup bitenlerden AKP hükümeti ve Adalet Bakanlığı sorumludur. İleride yaşanabilecek olumsuz her şeyden onlar sorumludur. Bu demokratik talepler karşısında herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Bizler tutuklu yakınları olarak çocuklarımızın yaşamından kaygı duyuyoruz" dedi.

'Vicdanlı herkes açlık grevindeki seslere kulak vermeli'

BDP Silopi Kadın Meclisi Üyesi Hame Akti ise, tutsakların başlatmış olduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişinin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade etti. "Açlık grevi direnişinde olan tutsaklar, bu toprakların çocuklarıdır" diyen Akti, şöyle devam etti: "Vicdanlı herkesin açlık grevinde olan insanların seslerine kulak vermeleri ve sahip çıkmaları gerekiyor. Bedenini ölüme yatıran evlatlarımıza sahip çıkmamız için herkes elinden ne geliyorsa çaba sarf etmeli. Vicdanlı olan herkes sesini çıkarmalıdır."

'Tutuklular bu halkın onurudur'

BDP Cizre İlçe Başkanı M. Nezir Akengin ise, BDP Şırnak il, ilçe ve belde örgütlerinin PKK'li ve PAJK'lı tutsakların başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla 21 Ekim'de eylemler gerçekleştireceğini ve başta Cizre olmak üzere bütün halkın tutukluları sahiplenmesini istedi. Akengin, "Tutuklular bu halkın onurudur, herkesi onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye kaydetti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum