TÜSİAD’dan barış çağrısı: Süreç yeniden başlatılsın

TÜSİAD’dan barış çağrısı: Süreç yeniden başlatılsın

TÜSİAD Genel Kurulunda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Çatışmaların bir an önce durması, PKK’nın silah bırakması ve yeniden barış sürecine dönülmesi gerekir” diye konuştu.

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulu Toplantısı İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes çatışmaların bir an önce durması çağrısı yaparak, “PKK’nın silah bırakması ve yeniden barış sürecine dönülmesi gerekir” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı’nın sözlerinden satırbaşları şöyle:

“İfade ve düşünce özgürlüğüne dair tahammülsüzlüğü aşmalıyız. Özgürlükçü laiklik, toplumun gelişmişliğinin olmazsa olmazıdır. Çatışmaların bir an önce durması, PKK’nın silah bırakması ve yeniden barış sürecine dönülmesi gerekir. Yatırım artmıyor, cari işlemler açığı yüksek, enflasyon göz göre göre artıyor, yolsuzluklar var, hukuk sıkıntılı.

“Küresel büyüme motorları olağanüstü yavaşladı. Artık gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında fark kalmadı. Gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki düşük, küresel ekonomiyi olağanüstü etkiledi. Gelir dağılımı olağanüstü bozuldu.

“Bugün yeniden kapsayıcı büyüme, sürdürülebilirlik olguları siyasilerin gündeminde. Mülteci meselesi, herhalde bu yüzyılın en önemli siyasi meselesi olmaya devam edecek.  Avrupa ekonomilerindeki işsizlik ve yavaşlama aşırı sağın işine yansıdı.

“Türkiye dışa açık bir ekonomi olması nedeniyle, dış talep yetersizliğinden büyük darbe gördü. Türkiye sanayileşmesini tamamlamamış bir ülke olarak, mevcut işsizlik rakamlarını bu seviyelerde tutmak için en azından yüzde 5 seviyesinde tutmak zorundadır.

“Göz göre göre artan enflasyonu iyi irdelemek ve bu artışa dur demek gerekmektedir. Hükümetin reform konusunda kararlı tutumunu görmekten memnunuz, ancak içinde bulunduğumuz ekonomik durum, altını çiziyorum, eylem planın uygulanmasını zorunlu kılıyor.

“Fırsatlar zamanında değerlendirilebilirse fırsattır. Eylem planının hayata geçirilmesinde kritik olarak kabul edilecek bir dizi konu zaten TÜSİAD’ın gündeminde vardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.