TÜRKSAT,  birçok kanalın yayınını durdurdu

TÜRKSAT, birçok kanalın yayınını durdurdu

TÜRKSAT, 20:30 itibariyle Jiyan TV, Zarok TV, Hayatın Sesi TV ve Van TV dahil çok sayıda kanalın yayınını gerekçe göstermeden durdurdu.

TÜRKSAT, 20:00 itibariyle Jiyan TV, Zarok TV, Hayatın Sesi TV, TV 10 ve Van TV dahil çok sayıda kanalın yayınını gerekçe göstermeden durdurdu.

Hayatın Sesi, kendilerine henüz resmi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtirken, kanal yöneticileri, Başbakanlık emriyle OHAL kapsamında yayının durdurulduğuna dair bilgi edindiklerini söylediler.

“RTÜK, kararın KHK ile verildiğini söyledi”

İMC TV’ye konuşan Zarok TV’den Dilek Demirtaş da “Bize herhangi bir bilgilendirme yapılmış değil. Bir tebligatta bulunulmadı. RTÜK yetkilileriyle görüştük, bize KHK ile böyle bir karar verildiğini söylediler” dedi.

Demirtaş, gerekli itirazları yapacaklarını söyledi.

Polat: RTÜK’ün toplanıp aldığı bir karar değil

Evrensel gazetesinden Fatih Polat ise “Bu dönemde böyle bir gelişme sürpriz olmadı” dedi.

“RTÜK’ün toplanıp aldığı bir karardan söz etmiyoruz. Başbakandan yönlendirilen bir karar söz konusu” diyen Polat, karartmaları “darbe uygulaması” olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.