Türkiye'ye dönen Stephenson: Türkiye için umutsuz değilim

Türkiye'ye dönen Stephenson: Türkiye için umutsuz değilim

Akademisyen Chris Stephenson, dün Türkiye'ye, bugün derslerine döndü. Türkiye için umutsuz olmadığını söyledi, tutuklu akademisyenlerle dayanışmaya devam ederken “kişisel durumuna dikkat edeceğini” de esprili şekilde ekledi.

Gözaltına alınan ve Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldükten sonra Türkiye’den ayrılan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson, Türkiye’ye döndü. Bugün de üniversitede dersinin başındaydı.

Üniversitedeki dersinin arasında sorularımızı yanıtlayan Stephenson öğrencileriyle bir arada olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Tutuklu akademisyenlerle dayanışmaya devam ederken ailesinin isteği üzerine “kişisel durumuna dikkat edeceğini” de esprili şekilde ekledi.

"Memlekete döndük"

Stephenson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Matematik Bölümü öğretim üyesi. Barış İçin Akademisyenler'in "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisi imzacılarından. 

15 Mart’ta gözaltına alınan meslektaşlarıyla dayanışma için geldiği İstanbul Adliyesi’nde çantasındaki HDP İstanbul İl Başkanlığı imzalı Newroz davetiyeleri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Savcıya çıkarıldığı 16 Mart günü serbest bırakıldı ancak sınır dışı talebi nedeniyle Kumkapı geri Gönderme Merkezi’ne götürülmüştü. Valililiğin sınır dışına dair kararını burada beklemek zorunda kalan Stephenson, karar açıklanmadan aynı gün İngiltere’ye gitti.

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü, 18 Mart’ta avukatına ilettiği yazıda Stephenson'un Türkiye'ye giriş yasağı olmadığını belirtti. Kararın ardından bianet'e "seve seve Türkiye döneceğini" söyleyen Stepheson, dün döndü.

Stephenson, Türkiye’ye geri döndüğünü Twitter’dan “Memlekete döndük” mesajıyla duyurdu.

"Eşim evden çıkarken çantamı kontrol edecek"

Akademisyen Stephenson, bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde dersteydi. Öğrencilerinin de kendisinin de geri dönmesiyle ilgili sevinçli olduğunu belirtti.

Stephenson, tutuklu akademisyenlerle dayanışmaya devam edeceğini belirtirken esprili şekilde bunu “kişisel durumuna dikkat ederek” yapacağını ekledi.

“Geçtiğimiz Salı günü de dayanışma içinde olmaktı amacım. Onlara destek vermeye devam edeceğim ancak kişisel durumuma dikkat ederek yapacağım. Ailem benden bunu istedi. Eşim, evden çıkarken çantamı kontrol edecek.”

Sınır dışı edilmemesine dair bir yargılama değil idari bir karar olduğunu belirten Stephenson, tekrar idari karar alınabilme ihtimaline değinerek “İnşallah böyle bir şey olmayacak” dedi.

“Bazı insanlar Türkiye’nin bugünkü durumundan umutsuz, ben umutsuz değilim, umutluyum.  Güzel şeyler olabileceğini, barışın sesini çıkartabileceğimizi düşünüyorum. Herkes barışa sahip çıkarsa Türkiye’de güzel şeyler olacağını düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.