Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi

Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi.

Moody's, Türkiye'nin 'Baa3' ile 'yatırım yapılabilir' seviyede bulunan kredi notunu değiştirmedi. Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da açıklanan değerlendirme sürecinin halen sürdüğü belirtildi.

"Moody's'in başarısız olan darbe girişiminin ardından 18 Temmuz 2016'da duyurduğu değerlendirme süreci halen devam etmektedir. Türkiye takviminde yer alan 5 Ağustos bu nedenle kullanılmamıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin orta vadedeki sonuçlarının izleneceği belirtildi. Kuruluş, açıklamasında ayrıca darbe girişiminin, Türkiye'nin ticaret ortamını, dış tamponlarını, büyüme beklentilerini ve kanun yapıcı kurumlarını olumsuz etkileyebileceğini de belirtti. 

Moody's, 18 Temmuz'da yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrasında başlatılan değerlendirmenin 90 gün içinde sonuçlanacağını duyurmuştu. Kuruluşun Türkiye'ye ilişkin 2016 takvimindeki potansiyel değerlendirme tarihlerinden sonuncusu ise 2 Aralık tarihi idi.

Öte yandan, darbe girişimi ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin "BBB" olan uzun vadeli kredi notunu "BBB-"ye ve Standart and Poors ise negatife düşürdüğünü açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ise bu duruma tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.